Međunarodno istraživanje - Ponašanje u vezi sa zdravljem u djece školske dobi (HBSC - Health Behaviour in School-Aged Children)


Upute za učenike

 

PRIJE ISPUNJAVANJA UPITNIKA MOLIMO PROČITAJ OVE UPUTE!

 

Ovaj je upitnik dio velikog međunarodnog istraživanja koje se provodi već dvadesetak godina u mnogim europskim zemljama. Ovo je peti put da se istraživanje provodi u Hrvatskoj. U njemu sudjeluju učenici petih i sedmih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole. Tvoj razred je jedan od odabranih za sudjelovanje u istraživanju.

 

Pitanja pažljivo pročitaj, razmisli i odgovori što iskrenije. Ne brini ako ti se neka pitanja učine pomalo neobična. To je stoga što se istraživanje provodi u mnogo različitih zemalja, s mnogo različitih načina i stilova života. 

 

Upitnik je potpuno anoniman i nema načina da se odgovori povežu s osobom koja ih je napisala. Tvoje odgovore neće vidjeti i čitati ni tvoji roditelji ni tvoji nastavnici. NE piši svoje ime ni na koje mjesto u upitniku. Rezultati NEĆE biti prikazani po pojedinim razredima ili školama.

 

Ovo nije test, nema točnih i netočnih odgovora. Zanima nas samo tvoje mišljenje. Ako ne nađeš potpuno odgovarajući odgovor na neko pitanje, označi odgovor koji mu najviše odgovara.

Nadamo se da će ti upitnik biti zanimljiv. Ako imaš kakvo pitanje, digni ruku i tvoj profesor ili voditelj istraživanja doći će do tvoje klupe i odgovoriti ti.

Unaprijed ti se zahvaljujemo na sudjelovanju.

A sada molimo, započni s ispunjavanjem upitnika.

Postoji 84 pitanja u ovom upitniku.